Rigetta Klint


For more than 30 years, Rigetta Klint has worked with crafts and design, originally as a designer and for the past 10 years as a stylist, photographer and writer.

Rigetta Klint is a passionate storyteller, and stylistically she always aims for a calm visual experience, whether her topical focus is on people, food, fashion or interior design.

Rigetta Klint is the author of the book HÅNDVÆRK, which was published by Muusmann Forlag in Danish in October 2018.

Rigetta Klint is the autor of HÅNDværk bookazine, no. 1 will be published October 2019, no. 2 will be published March 2020

Rigetta Klint runs the online magazine SLOWFASHIONhouse.com and is active on INSTAGRAM as @rigetta_klint.
Rigetta om Rigetta:

Jeg har i mere end 35 år arbejdet med kunsthåndværk og design som mit udgangspunkt.

Tidligere som designer og nu, de seneste 10 år, som stylist, fotograf, skribent og branding-ekspert og som foredragsholder.

Jeg er en passioneret historiefortæller, og min stil er ”ro for øjet”, hvad enten jeg formidler mennesker, mad, mode eller interiør.

På SLOWFASHIONhouse publicerer jeg et nøje kurrateret indhold, hvor æstetisk bæredygtighed er omdrejningspunktet.

SLOWFASHION og æstetisk bæredygtighed, hvad betyder det?

SLOW skal ikke forstås som langsom eller tilbagelænet. Jeg er ret flittig og dem jeg skriver om er også flittige. Jeg bruger ordet SLOW fordi, at det jeg beskæftiger mig med er blevet skabt med grundighed og omtanke. Det jeg beskæftiger mig med konsumeres SLOW fordi det har en iboende kvalitet. Et produkt med en iboende kvalitet, er et produkt som bærer præg af sit gennemarbejdede design, sit langtidsholdbare materialevalg og sin kvalitetsmæssige forarbejdning.

Jeg er optaget af mennesker, tøj, ting og mad som giver mere til verden end hvad de tager - Det der skal blive til morgendagens arvegods!

Men har SLOW en særlig æstetik?

Både ja og nej.
Ja SLOW har en særlig æstetik, fordi SLOW er langtidsholdbart og derfor læner sig op af noget klassisk smukt.

Nej, fordi sandheden om skønt og uskønt heldigvis er en foranderlig størrelse. Det er det, som er helt berusende ved at arbejde med æstetik, man udfordres konstant og er i konstant bevægelse.
Nogle gange er bevægelsen stor, men oftest er der tale om nuancer - en ny vinkel, en anden farve, en ny måde at kombinere på. Jeg fortæller gerne historier om nyheder, men lige så gerne om klassiske produkter eller gammel vin på nye flasker.

Hvorfor hedder magasinet SLOWFASHIONhouse og ikke SLOW-noget-andet-house?
Det korte svar er, at jeg har mit udgangspunkt i mode. Det var da jeg arbejdede med tøj, at jeg startede med at tale om SLOW. Det var i modeverdenen jeg etablerede mine rutiner omkring processer og det var der jeg lagde grunden til min stil. Navnet hænger ved og er et vidnesbyrd om min historie.

Du kan kontakte mig på rigetta.klint@SLOWFASHIONhouse.com eller på telefon +45 31731121

Vil du have seneste nyt direkte i din inbox kan du tilmelde dig her!

Rigetta Klint