Mit sommerkøbenhavn #11

Reklame for:
Hahnemanns køkken
Katrine Klinken
Muusmann Forlag
Foto Rigetta Klint

På næste torsdag d 28 juni kl 18.30 har du mulighed for at høre Katrine Klinken fortælle om baggrunden for kogebogen MÆT. Kogebogen som hun og jeg har lavet sammen.

Det foregår i det relativt nye Hahnemanns Køkken på ydre Østerbro. Arrangementet hedder ”spis med alle sanser” og inkluderer et aftensmåltid i godt selskab.

Du kan bestille plads her:

Kogebogen kan du købe i din boghandler, hos Muusmann direkte, i butikken på Louisiana og flere andre steder, du kan også købe den d 28 juni hos Hahnemann.

Menuen d 28 juni er en velbevaret hemmelighed!

Til gengæld er det ikke en hemmelighed hvordan du kan tilberede den rejebisque som indgår i en af sommermenuerne i kogebogen MÆT, opskriften får du herunder:

Rejesuppe (rejebisque) med flødeskum og dild

4-6 portioner

500 g levende eller pivfriske fjordrejer eller jomfruhummere

2 spsk ekstra jomfruolivenolie

1 løg

ó fennikel eller 2-3 stilke bladselleri

2 fed hvidløg

2 bløde tomater

1 dl hvidvin

6-7 dl fiske- eller grøntsagsbouillon (s. 256 og 254) eller vand

3-4 kviste frisk timian

smag til med friskkværnet

peber

• Steg de hele rejer med skal i hed olie i en wok eller tykbundet gryde ved god varme, til de bliver lyserøde og lidt gyldne (bliver de for mørke, giver det en bitter smag).

• Tilsæt små stykker rensede grøntsager, steg dem i nogle minutter og tilsæt derefter tomatstykker og hvidvin. Hæld bouillon eller vand i gryden og tilsæt timian.

• Kog suppen ved svag varme i 15 minutter. Træk suppen fra varmen og lad den stå i 15 minutter og ikke længere. Blend suppen og tryk den evt. igennem en grov si.

• Kog suppen igennem og smag. Skal den være kraftigere, koges den ind ved kraftig varme. Smag til med salt, peber og cayennepeber eller chili.

• Suppen kan nydes både kold og varm med flødeskum og dild.

Velbekomme, jeg håber vi ses d 28 juni!

NB keramikken på billedet kommer fra Gurli Elbækgaard, og fra Line Rønnest, glastallerknen er fra Iittala og glasskålen fra Glasmagerne, resten af servicet er privateje

follow on Instagram
Icon depicting heart
Instagram bild
Icon depicting heart
Instagram bild
Icon depicting heart
Instagram bild
Icon depicting heart
Instagram bild
Icon depicting heart
Instagram bild
Icon depicting heart
Instagram bild